Referenties

Referenties

Victor als trainer

“Victor is een effectieve trainer met een eigen en zeer positieve aanpak, gericht op communicatieverbetering en change management. Hij is het neusje van de zalm voor het bespreekbaar maken en intrainen van aanspreken op gedrag. Met een gepaste dosis humor en ongelofelijk veel respect voor de bagage van de getrainden geeft Victor zowel het individu als de groep een eerlijk inzicht in eigen gedrag en oefent hij met ze naar de gewenste situatie toe. Effectief, respect, praktisch, humor, doen en groeien zijn woorden die Victor kenmerken. Hij is een begrip en graag geziene trainer in mijn bedrijf.”

Joris van Thiel, Director TeleSales, Heineken

“Een toptrainer die deelnemers weet te inspireren!

Als trainer bij Pepperminds maak ik veel trainingen mee van externe trainers. Daarbij kijk ik naar de inhoud, maar vooral ook naar de manier waarop de training gegeven wordt. Ik heb meerdere keren een training van Victor Brands bijgewoond en ik ben erg enthousiast over zijn aanpak.
Allereerst creëert Victor een klimaat, waarin iedereen zich veilig voelt om te leren. Hij doet dit door persoonlijke verhalen te vertellen. Niet alleen over de stof, maar ook over zichzelf, inclusief zijn kwetsbaarheden. Dat vind ik erg sterk en je krijgt al snel het gevoel dat je Victor goed kent.
Verder vind ik dat Victor de theorie heel goed uitlegt en vertaalt naar de concrete setting van het bedrijf. Alle modellen, nieuwe feitjes en theorieën kunnen zo direct worden gelinkt naar de praktijk van de trainees. Victor houdt ook goed rekening met de leerstijl van Kolb. Door zijn afwisseling in de oefeningen houdt hij de training boeiend en worden deze door veel verschillende type deelnemers als interessant ervaren.
En: Victor gebruikt vet veel humor! Dat maakt zijn training extra leuk. Elke 20 minuten heb ik gelachen. Door zijn verhalen, reacties op opmerkingen of vragen uit de zaal, werkvormen of gewoon door het opzetten van een grappig gezicht. Voor mij is dat een prettige manier van leren; hoe meer plezier ik heb, hoe beter mijn focus is. Ik merk dat ook mensen die zich minder goed kunnen concentreren, bij Victor wél acht uur lang hun aandacht erbij kunnen houden.
Wat ik tot slot mooi vind aan Victor, is dat hij ook voor- en achteraf bezig is met de impact van zijn training. Hij spreekt vooraf veel mensen, stuurt opdrachten en laat de training naadloos aansluiten op de behoefte. Ook zijn follow-up is prima in de vorm van leuke filmpjes, foto’s en artikelen.
Kortom: Victor is een echte aanrader met kennis van zaken!”

Melvin Littel, Trainer Pepperminds

“De eerste indruk welk Victor bij mij en bij de deelnemers achterliet, toen ik hem 6 jaar geleden tijdens een training voor het eerst inzette als gedragsacteur, is onuitwisbaar. Deze indruk heeft hij in de jaren dat wij nu samenwerken alleen maar meer ‘professionele body’ gegeven. Deze prettige connectie is voor mij aanleiding geweest dat ik Victor begin 2011 hebt gevraagd om sparringpartner te zijn voor een nieuw initiatief met een focus op Talentontwikkeling. Over talent gesproken….de 5 toptalenten van Victor zijn:

Sterke observeerder
Zet zijn humor in om de ander te laten excelleren
Goed ontwikkelde emotionele intelligentie
Scherp in zijn feedback op gedrag
Verkoopt zichzelf

En bovenal is Victor een aimabel mens, zeer kundig in zijn vak en voor opdrachtgevers vaak de doorslaggevende factor bij de keuze voor leer- en ontwikkelprogramma’s.”

Annette Balk, Falke en Verbaan.

Victor als trainingsacteur

“Door de bijdrage van Victor – als acteur naast een trainer of zelf als trainingsacteur – weet hij het rendement van trainingen te verhogen. Hij is in staat om zich in te leven in de ander, waardoor hij de ander uitdaagt om uit zijn/haar comfortzone te komen en meer te halen uit een training. Victor is een echte professional die van voorbereiding tot evaluatie betrokken is om een goed resultaat neer te zetten voor zijn klant. Dit doet hij met een grote mate van betrokkenheid, gedrevenheid, sensitiviteit en humor. Elke keer weer is het heerlijk om met Victor samen te werken.”

Henriëtte Martens, Educatie- en trainingscoördinator, Heineken

 “Victor’s kracht zit in twee ongewone combinaties:

1. Hij is Specialist EN allrounder: als trainingsacteur kent hij alle klappen van de zweep EN hij is breed en ervaren: hij denkt mee over de aanpak en op cruciale momenten traint en faciliteert hij. Daarnaast is hij in staat om op basis van een half woord te improviseren.

2. Victor heeft impact ÉN hij is een stille kracht. Hij is groot, direct en ontwapenend in zijn benadering. En let op: hij brengt echte humor mee die borrelt met levendigheid, Hij is ook discreet: trekt de groep langs een dood punt, kiest een subtiele interventie om een deelnemer precies het noodzakelijke zelfinzicht te geven.

Werken met Victor is al 3 jaar een voorrecht en plezier.”

Mark J. Bouman the Art of Learning.